Die goeie ouwe makelaarseed

Vandaag 16 augustus 2023, 40 jaar geleden op 16 augustus 1983 werd ik door de rechtbank Amsterdam (toen aan de Prinsengracht) beëdigd als makelaar en taxateur onroerend goed (o.g.). Sindsdien is er veel veranderd: veel ten goede maar ook veel ten slechte. Hoewel ik nu nog publiceer en adviseer over (lastige) o.g. en erfpacht kwesties koester ik mijn makelaarseed en vind ik onroerend goed een van de meest interessante branches in ’s lands bedrijfsleven.

Door het vervallen van de makelaarseed viel voor de consument een belangrijke bescherming weg; nl. het onderscheid tussen beëdigde makelaars o.g. en koekenbakkers en beunhazen o.g. verviel. De politiek moet m.i. de noodzakelijke beroepsbescherming weer
instellen, dit in het belang van de consument.

Overigens is alles voor verbetering vatbaar, ook mijn vak.

www.broeren.com

broeren@xs4all.nl

Print Friendly, PDF & Email

Wij sluiten aansprakelijkheid uit voor zover deze hoger is dan het betaalde honorarium.

Als u de bron vermeldt, mag u teksten van deze website vrijelijk overnemen.